Voor het maken van onze riemen hanteren wij het beste runderleer.  Om te komen tot soepel en sterk leer worden de belangrijkste delen van de runderhuid gebruikt, de split –en nerflaag. Deze beide lagen zijn mooi egaal, sterk en fijn van structuur.

Behandeling
Voordat het leer bewerkt is tot riem moet het een aantal behandelingen ondergaan. De huid wordt een dag lang in een grote draaiende trommel gewassen en geweekt, zodat de haren loslaten. 

Splitten
In de splitmachine wordt de huid in twee of meer lagen gesplitst, omdat de huid anders veel te dik is. Hier ontstaat de bovenlaag (nerflaag) en de onderlaag (split). Hierna zorgt de schaafmachine ervoor dat het leer op de gewenste dikte wordt geschaafd d.m.v. een messenwals.

Looiproces
Na het splitten wordt de huid gelooid in vaten. Dit zorgt ervoor dat de huid goed bestand is tegen het bederven.
Dit proces zorgt ervoor dat het leer bij regen waterafstotend is en geen vlekken achterlaat. Tevens zorgt het voor een natuurlijke uitstraling van het leer.

Finishing
De laatste bewerking is het finishen. De spuitmachine brengt meerdere verschillende samengestelde finishlagen op het leer aan. Waarna de huid wordt bewerkt met een beschermende vet of olielaag. 

100% LEDER
DUURZAAM, STEVIG, HYGIENISCH EN ONDERHOUDSVRIENDELIJK!

Bent je op zoek naar een lederen riem voor je pantalon of voor je jeans? Moderiemen.nl heeft een ruim assortiment aan (lederen) riemen. Wat voor riem je ook zoekt, wij hebben riemen in alle soorten en maten. Moderiemen.nl is al sinds 2005 dé online specialist op het gebied van riemen. We hebben een ruim assortiment aan riemen, omdat wij een groot deel van de riemen zelf vervaardigen. Wij hebben een eigen atelier, met de mogelijkheden om zelf riemen te vervaardigen. Naast onze eigen riemen, kopen wij ook riemen in bij leveranciers. Hierdoor hebben wij een divers aanbod aan riemen, waaronder de lederen riem en de suede riem. 

Lederen riem voor iedereen
​Moderiemen.nl heeft een lederen riem voor iedereen. Bij ons kan je terecht voor herenriemen, damesriemen, maar ook voor kinderriemen. Het maakt dus niet uit voor wie je een leren riem zoekt, Moderiemen.nl heeft voor ieder wat wils. Onze riemen zijn er in veel verschillende soorten en maten. Ook hebben wij een ruim aanbod aan kleuren. Zo hebben wij gladde cognac kleurige lederen riemen voor je jeans of pantalon, maar ook riemen met studs of een snake of laser print. Dus ga je voor een eenvoudige, klassieke riem of toch voor een speciale, moderne riem? Moderiemen.nl heeft het in haar assortiment. Ook voor kinderen hebben wij riemen in diverse materialen, kleuren en prints in ons assortiment.

​Bestel gemakkelijk uw lederen riem
​Wanneer je je lederen riem hebt uitgekozen op Moderiemen.nl, kan je gemakkelijk je bestelling plaatsen in onze webshop. Als je vóór 15.00 uur je bestelling plaatst, wordt je ​lederen riem dezelfde dag nog verzonden. Dus kom je er op het laatste moment achter dat je voor je outfit nog een riem nodig hebt? Bestel hem op Moderiemen.nl en hij wordt dezelfde dag nog verzonden. 
  Moderiemen     01-02-2018 11:17     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Links